Set Your Life Goals Doetinchem: Golfclinic brengt dak- en thuislozen mensen en jongeren samen op de golfbaan

Set Your Life Goals Doetinchem: Golfclinic brengt dak- en thuislozen mensen en jongeren samen op de golfbaan

Op woensdagmiddag 21 juni vond er een speciale golfclinic plaats op de prachtige baan van golfclub ‘T Zelle in Hengelo. Deze activiteit werd georganiseerd door een groep jongeren als onderdeel van het MDT Set Your Life Goals traject. Met ondersteuning van Sport-ID en Mijn School (onderdeel van het Graafschap College), werkten de jongeren samen om een onvergetelijke dag te creëren voor de dak- en thuislozen mensen in Doetinchem. De golfclinic was de afsluiting van het tweede MDT Set Your Life Goals traject in Doetinchem en werd door de deelnemende jongeren zelf georganiseerd.

Clinic was een groot succes
Het programma van de clinic was divers en had een verbindende rol. In de prachtige natuur van het golfclub ‘t Zelle werden verschillende activiteiten georganiseerd. De clinic was een groot succes, mede door het fanatisme van de negen aanwezige dak- en thuislozen, de goede begeleiding door twee golfprofessionals van ‘t Zelle en de uitstekende organisatie door de jongeren. De betrokken organisaties, Sport-ID, Iris Zorg en ’T Zelle willen bij voldoende animo vooruitkijken naar mogelijke vervolgstappen om de samenwerking in Doetinchem en omgeving structureel te maken.

Het MDT Set Your Life Goals traject heeft als doel om jongeren bewust te maken van hun talenten en hen te stimuleren deze talenten in te zetten voor anderen. Stichting Life Goals zet zich in voor de 1,3 miljoen mensen in Nederland die om verschillende redenen moeilijk aansluiting vinden in de samenleving. 52 procent van alle MDT Set Your Life Goals-deelnemers zegt na afronding meer zelfvertrouwen te hebben en 86 procent zegt beter te weten wat zijn of haar talenten zijn.

Jochem Bouwmeester (17), een van de deelnemers, zegt: “Ik ben anders naar mezelf gaan kijken. Ik ben erachter gekomen dat ik een creatief persoon ben. Vooral met het interpreteren van de opdrachten, zoals het sportevenement, was ik heel erg out-of-the-box aan het denken.”

Set Your Life Goals in Doetinchem
Set Your Life Goals wordt in Doetinchem samen met Sport-ID georganiseerd. In samenwerking met Mijn School, een organisatie die onderwijs biedt aan schoolverlaters, deden aan het eerste traject tien enthousiaste jongeren mee.  Het leer-doetraject bestaat uit drie onderdelen: het ontdekken van talenten en vaardigheden, die talenten inzetten op een plek als Sport-ID, en het organiseren van een afsluitend sportevenement.

Voor meer informatie over het MDT Set Your Life Goals traject en hoe u zelf aan de slag kunt gaan, kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Rob Wentink via rob.wentink@sport-id.nl of via 0628246158

In de media:

https://www.gld.nl/nieuws/7964294/daklozen-en-studenten-slaan-samen-een-balletje-op-de-golfbaan