Josjane: ‘’Blijven leren van elkaar is zo belangrijk.’’

Josjane: ‘’Blijven leren van elkaar is zo belangrijk.’’

Josjane (31 jaar) heeft afgelopen jaar het Set Your Life Goals traject gevolgd.

Na zelf ziek te zijn geweest waardoor ze niet meer kon werken is Josjane door middel van sport hersteld via Lister, een organisatie die in Utrecht beschermd wonen en thuisbegeleiding biedt. Ze is nog steeds cliënt bij Lister, maar gebruikt nu haar eigen ervaring om andere cliënten te helpen. Het startte toen ze gevraagd werd door de sportmedewerker van Lister om te helpen met het geven van de wekelijkse bootcamp. Ondertussen geeft ze de bootcamp zelf en begeleidt ze 3 cliënten 1 op 1. Josjane vertelt over haar sessies: ‘ik vind het belangrijk om elke les aan te passen aan de behoefte van de cliënt. Door mijn eigen ervaring weet ik heel goed hoe het voelt om in die situatie te zitten en kan ik hen ook goed begrijpen en helpen’.

Nieuwe dingen leren

Tijdens het Set Your Life Goals traject heeft Josjane ook nieuwe dingen geleerd. Ze weet nu beter om te gaan met verschillende mensen en hoe je je aan kunt passen. Als iemand namelijk niet wil sporten maar wel wil wandelen dan is het belangrijk daarnaar te luisteren en direct te schakelen. Tijdens de sessies gaat het namelijk niet alleen om het sporten, maar ook om het praten over de problemen waar de cliënten tegenaan lopen.

Josjane bespreekt wat ze doet met haar begeleider. In die gesprekken merkt ze dat zij van haar begeleider leert, maar ook dat hij weer van haar leert. ‘Het is belangrijk om te blijven leren van elkaar. Zelf wil ik ook blijven leren en ontwikkelen. Ik ben begonnen met de opleiding LSR (Leider Sportieve Recreatie). Het doel is deze af te ronden en uiteindelijk te werken in de sport waar ik mensen kan helpen, zoals ik nu bij Lister doe.’

Ook wil Josjane zich breder ontwikkelen in de sport. ‘’Ook al is mijn favoriet fitness, ik vind basketbal en hockey ook erg leuk om te geven. Salsa zal je mij niet snel zien doen, daar ben ik veel te stijf voor,’’ zegt ze lachend.

Set Your Life Goals heeft Josjane handvaten gegeven om zich verder te ontwikkelen. Dit is voor haar pas het begin!

Set Your Life Goals

Binnen Set Your Life Goals in Utrecht is de opleiding Assistent Fitness Trainer ingezet in het traject van de deelnemers. Deze opleiding bieden ze aan in een sportschool en is dus erg praktijkgericht. Deelnemers leren o.a. door verschillende oefeningen in hoe om te gaan met klanten, communicatie, samenwerken, oefeningen voordoen/presenteren, etc.. Zo leren de deelnemers wat hun kwaliteiten zijn en volgen ze tegelijkertijd een opleiding met een erkend diploma. Het traject levert de deelnemers echt iets op: een diploma, maar ook zelfinzicht en zelfvertrouwen.

Wil je ook meedoen aan Set Your Life Goals? Meld je dan aan voor een traject bij jou in de buurt!